05/01/2024: RØRBÆK DYREKLINIK ER ÅBENT SOM NORMALT IGEN.

Rejse med kæledyr

Rejse med kæledyr

Når man skal rejse med sit kæledyr, er det vigtigt at undersøge, hvilke regler der gælder for det pågældende land, samt hvilke regler der gælder for hjemrejse til Danmark. Reglerne er der for at beskytte dit kæledyr mod smitte af udenlandske sygdomme og for at sikre, at dit dyr ikke bringer smitte med sig tilbage.
Du kan læse om Fødevarestyrelsens overordnede retningslinjer omhandlende Rejse med kæledyr her.

Rejse inden for EU

For at rejse med din hund/kat inden for EUs grænser gælder følgende:
–   Dyret skal ledsages af ejeren
–   Dyret skal være lovligt ID-mærket
–   Dyret skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas
–   Dyret skal være rabiesvaccineret. Efter første vaccination skal der gå mindst 21 dage før, den må rejse ud af Danmark

Nogle lande (både i og udenfor EU) forlanger at din hund er behandlet mod Rævens Dværgbændelorm. Det gælder bl.a. Norge, Storbritanien, Irland, Malta og Finland. Ormekuren skal gives 24 til 120 timer før indrejse, og det skal gøres på klinikken, hvor dyrlægen skal dokumentere det i hundens pas.

Derudover skal du være opmærksom på, at nogle EU-lande kan have flere regler end de ovenstående. Det kan for eksempel omhandle fastspænding af hunden i bilen. Tjek altid reglerne hos den danske ambassade i det respektive land. Hvis du rejser gennem flere lande på vej mod din destination, skal du også undersøge reglerne i de lande du kommer igennem på din rejse. Kontaktoplysning på ambassaderne finder du her.

Rejse uden for EU

Når du rejser uden for EU, er andre regler gældende end de ovenstående. Her er det igen vigtigt at tjekke det pågældende lands regler ved at kontakte den danske ambassade i landet. Kontaktoplysning på ambassaderne finder du her.
Derudover er det meget vigtigt, at du tjekker med Fødevarestyrelsen, hvilke krav der gælder, når du skal hjem til Danmark igen. Det vil i de fleste tilfælde være et krav, at effekten af rabiesvaccinationen er kontrolleret med en blodprøve.

Fødevarestyrelsens guider

Fødevarestyrelsen har lavet en guide for hhv. rejse med hund og kat.
Sådan rejser du med din hund
Sådan rejser du med din kat

Andre anbefalinger for rejse med kæledyr

Midt- og Sydeuropa
Ved rejse til Midt- og Sydeuropa er der en øget risiko for overførsel af forskellige sygdomme fra flåter, myg og sandfluer. Det anbefales derfor at anvende et forebyggende flåtmiddel før afrejse (f.eks. Bravecto eller Credelio) samt Bayvantic, der virker repellerende på myg og sandfluer. Et alternativ er Seresto halsbånd der forebygger både flåter, myg og sandfluer.
Derudover er der øget risiko for smitte med rævens dværgbændelorm. Derfor anbefales behandling med ormemiddel ved hjemrejse.
Ring gerne til klinikken for yderligere rådgivning.

Sverige og Bornholm
Ved rejse til Sverige og Bornholm kan det være en god idé at forebygge flåter (med f.eks. Bravecto eller Credelio) samt myg (med Bayvantic)