05/01/2024: RØRBÆK DYREKLINIK ER ÅBENT SOM NORMALT IGEN.

Vaccination af kat

Vaccination af kat

Vaccinationsanbefalinger

Hvad din kat bør vaccineres mod afhænger af, hvilken type kat du har (f.eks. udstillingskat) og hvor den færdes (inde/ude). Man kan sige, at vaccinerne kan opdeles i kerne- og risikobaserede vacciner, og vi har således mulighed for at skræddersy vaccineprogrammet, så det passer til dine og din kats behov.
Vi følger vaccinationsanbefalingerne fra Den Danske Dyrlægeforening. Du er naturligvis altid velkommen til at tale med os om din kat, så vi sammen kan fastlægge det bedst mulige vaccinationsprogram.

Kernevaccine

Kernevaccinen hos kat beskytter mod Kattesyge, Felin herpesvirus og Felin calicivirus.

Et standard vaccinationsprogram for killinger ser således ud:
– 8 ugers vaccination
– Revaccination hver 4. uge indtil ≥ 16-ugers alder
– Ungkatvaccination ved 6-8 måneders alderen

Herefter revaccination hvert år for at sikre fuld beskyttelse mod alle tre sygdomme.

Risikovacciner
Rabies

Katte, der skal med uden for Danmarks grænser, skal vaccineres mod rabies. Dette gælder også rejser til Bornholm, der går gennem Sverige.
Før du rejser til udlandet med din kat, så anbefaler vi, at du læser Fødevarestyrelsens guide “Sådan rejser du med din kat”. Du finder guiden her.
Din kat kan tidligst vaccineres mod rabies, når den er 12 uger gammel. Katten skal efterfølgende revaccineres hvert 3. år, hvis den fortsat skal kunne rejse. Første gang din kat vaccineres mod rabies, skal der gå 21 dage, før den må tages med ud af landet.
Udover vaccination mod rabies, skal din kat også have lavet et EU-pas. Dette laves samtidig med at katten vaccineres.

Katteleukæmi (FeLV)

Katteleukæmi er kræft i de hvide blodceller.
Sygdommen forekommer hyppigst, hvor der er mange katte samlet på et sted. Vaccinen er derfor særligt relevant til katterier. Det er særligt killinger, der er modtagelige for infektionen.
Vaccinen skal gives første gang når katten er 8-12 uger gammel og igen efter 3-5 uger. Herefter skal katten revaccineres 1 gang årligt.

Chlamydia

Skriv tekst….