Rejse med kæledyr

Når man skal rejse med sit kæledyr, er det vigtigt at undersøge, hvilke regler der gælder for det pågældende land, samt hvilke regler der gælder for hjemrejse til Danmark. Reglerne er der for at beskytte dit kæledyr mod smitte af udenlandske sygdomme og for at sikre, at dit dyr ikke bringer smitte med sig tilbage.
Du kan læse om Fødevarestyrelsens overordnede retningslinjer omhandlende Rejse med kæledyr her.

Rejse inden for EU
For at rejse med din hund/kat inden for EUs grænser gælder følgende:

  • Dyret skal ledsages af ejeren
  • Dyret skal være lovligt ID-mærket
  • Dyret skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas
  • Dyret skal være rabiesvaccineret. Efter første vaccination skal der gå mindst 21 dage før, den må rejse ud af Danmark

Hvis du rejser til eller igennem Norge, England, Irland, Finland eller Malta skal dyret endvidere have ormekur 24 til 120 timer før indrejse. Ormekuren skal gives her på klinikken og skal dokumenteres i dyrets pas.

Derudover skal du være opmærksom på, at nogle EU-lande kan have flere regler end de ovenstående. Det kan for eksempel omhandle fastspænding af hunden i bilen. Tjek altid reglerne hos den danske ambassade i det respektive land. Hvis du rejser med bil, skal du også undersøge reglerne i de lande du kommer igennem på din rejse. Kontaktoplysning på ambassaderne finder du her.

Rejse uden for EU
Når du rejser uden for EU, er der andre regler gældende end de ovenstående. Her er det igen vigtigt at tjekke det pågældende lands regler ved at kontakte den danske ambassade i landet. Kontaktoplysning på ambassaderne finder du her.

Derudover er det meget vigtigt, at du tjekker med Fødevarestyrelsen, hvilke krav der gælder, når du skal hjem til Danmark igen. Det vil i de fleste tilfælde være et krav, at effekten af rabiesvaccinationen er kontrolleret med en blodprøve.

Fødevarestyrelsens guider
Fødevarestyrelsen har lavet en guide for hhv. rejse med hund og kat.
Sådan rejser du med din hund
Sådan rejser du med din kat